Πολιτική Απορρήτου

Ποιοι είμαστε

Η διεύθυνση του ιστοτόπου είναι: https://glacs.com.au. Είμαστε ένας αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός από τη Βικτωριανή Κυβέρνηση όπως είναι και όλα τα μέλη μας.

Πολιτική Απορρήτου

Η Ένωση Ελληνικών Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού στη Βικτώρια είναι αφοσιωμένη στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στο κοινό και αυτή η σελίδα περιγράφει τις υποχρεώσεις προς αυτό το κοινό για το πώς γίνεται χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Έχουμε υιοθετήσει τους κανονισμούς στη χώρα αυτή που ονομάζονται Australian Privacy Principles (APPs) και περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Απορρήτου 1988 (Privacy Act 1988  – Cth – the Privacy Act). Οι κανονισμοί αυτοί οδηγούν τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνουμε, αποθηκεύουμε, ασφαλίζουμε, χρησιμοποιούμε, απορρίπτουμε και διαθέτουμε Προσωπικά Δεδομένα.

Αντίγραφο της Αυστραλιανής Πολιτικής Απορρήτου στην Αγγλική μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα του Γραφείου του Australian Information Commissioner στη διεύθυνση www.aoic.gov.au

Τι είναι Προσωπικά Δεδομένα και γιατί τα συλλέγουμε

Πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα είναι αυτές που καθορίζουν το άτομο. Παραδείγματα προσωπικών πληροφοριών που συλλέγουμε είναι: Όνομα, Διεύθυνση, Ηλ. Διεύθυνση, Τηλεφωνικός αριθμός κ.ά.

Αυτές οι προσωπικές πληροφορίες συλλέγονται με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των συνεντεύξεων, της αλληλογραφίας μέσω τηλεφώνου και ηλ. επικοινωνίας, της διεύθυνσης Δικτύου μας www.glacs.com.au, από τις δικές σας ιστοσελίδες, από τα μέσα ενημέρωσης και τις εκδόσεις, από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και βάσεις πληροφοριών, από τα λεγόμενα cookies τρίτων. Δεν θα μπορούμε πάντα να εγγυηθούμε δικτυακές διασυνδέσεις ή πολιτικές τρίτων εταιριών ή προσώπων. 

Συλλέγουμε τις Προσωπικές σου Πληροφορίες για την μόνη αιτία να σας προσφέρουμε υπηρεσίες τις οποίες διαθέτουμε και ποτέ δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους, οργανισμούς ή προσώπων. Μπορείτε πάντα να διακόψετε τη συνδρομή σας από τις ανακοινώσεις μας με το να επικοινωνήσετε μαζί μας γραπτώς.

Όταν συλλέγουμε Προσωπικές Πληροφορίες υποσχόμαστε ότι θα εξηγήσουμε, όπου είναι δυνατόν, τους λόγους για τους οποίους συλλέγονται αυτές οι πληροφορίες και πώς θα τις χρησιμοποιήσουμε.

Ευαίσθητες Πληροφορίες

Ευαίσθητες πληροφορίες κατά τον νόμο προστασίας ιδιωτικής ζωής αποτελούν πληροφορίες ή γνώμες σχετικά με ρατσιστική, εθνική προέλευση, θρησκευτικές πεποιθήσεις, πολιτικές πεποιθήσεις, συνδρομές σε πολιτικά κόμματα, φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συνδρομές σε σωματεία ή άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς, ποινικό μητρώο ή προβλήματα υγείας.

Ευαίσθητες πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό μόνον όταν πρόκειται:

  • Για τον κύριο λόγο για τον οποίο έχουν συλλεχθεί
  • Για δευτερεύοντα λόγο που συνδέεται άμεσα με τον πρώτο
  • Μετά από δική σας συγκατάθεση, ή όπου συμμορφώνεται από τον Αυστραλιανό νόμο.

Τρίτα Πρόσωπα/Οργανισμοί

Όπου μπορούμε και είναι δυνατόν να γίνει, θα συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες για σας μόνον από εσάς. Σε μερικές περιστάσεις όμως ίσως συλλέξουν πληροφορίες και από τρίτα πρόσωπα/οργανισμούς. Σε τέτοια περίπτωση θα λάβουμε μέτρα να σας ειδοποιήσουμε από πού λάβαμε τις πληροφορίες και ποιο ήταν το τρίτο πρόσωπο / οργανισμός.

Αποκάλυψη Προσωπικών Δεδομένων

Οι Προσωπικές σας πληροφορίες είναι δυνατόν να διατεθούν μόνον ως εξής:

  • Σε οργανισμούς στους οποίους εσείς δίνετε σ’ εμάς άδεια ή συγκατάθεση… και
  • Όταν ο Αυστραλιανός νόμος τις αναζητήσει.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Οι Προσωπικές σας Πληροφορίες διαφυλάσσονται σε καλά ασφαλισμένες βάσεις πληροφοριών, με σκοπό να προστατεύονται από προβληματική χρήση ή απώλεια, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, τροποποίηση ή αποκάλυψη.

Όταν οι Προσωπικές σας Πληροφορίες δεν χρειάζονται πλέον στους λόγους για τους οποίους συλλέχθηκαν, λαμβάνουμε τα λογικά βήματα να τις καταστρέψουμε ή να αφαιρέσουμε κάθε στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώρισή σας μέσω των Προσωπικών σας Δεδομένων. Δηλώνεται επίσης ότι οι περισσότερες από τις Προσωπικές σας Πληροφορίες θα βρίσκονται σε αρχεία όπου όλες συλλέγονται για τα επόμενα επτά χρόνια.

Πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα που κρατούμε, και να τα αλλάξετε ή να τα διορθώσετε, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις. Αν θέλετε να έχετε Πρόσβαση στα Προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε επικοινωνήστε γραπτώς μαζί μας εφόσον νομίζετε ότι τα έχουμε.

Η Ένωση Ελληνικών Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού στη Βικτώρια δεν χρεώνει τίποτα για την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας, αλλά ίσως σας χρεώσει κάποιο ποσό διαχείρησης για να σας προσφέρει αντίγραφο από το πλήρες προσωπικό σας αρχείο που διατηρεί.

Με σκοπό να προστατεύσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα θα σας ζητήσουμε ν’ αποδείξετε την ταυτότητά σας προτού τα διαθέσουμε σ’ εσάς. Τα πλήρη προσωπικά δεδομένα σας κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο τον κάτοχο δεν μπορεί να τα ζητήσει.

Διατηρώντας την Ποιότητα των Προσωπικών σας Δεδομένων

Είναι εξίσου σπουδαίο για μας ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα είναι ενημερωμένα. Πρόκειται να κάνουμε λογικές κινήσεις στην αναζήτηση και ανανέωση των Προσωπικών σας Δεδομένων προς ακρίβεια, ολοκλήρωση και εκσυχρονισμό. Αν παρατηρήσετε ότι τα στοιχεία που κατέχουμε για σας δεν είναι ενημερωμένα ή είναι ελλειπή / λανθασμένα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο για να διορθώσουμε τις πληροφορίες και να κρατάμε σωστές και ποιοτικές υπηρεσίες σ’ εσάς.

Ενημερώσεις Πολιτικής

Αυτοί οι κανονισμοί ίσως να τροποποιηθούν κατά διαστήματα ενώ θα είναι πάντα διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα μας.

Διαμαρτυρίες και Ερωτήσεις για τις Πολιτικές Απορρήτου

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή διαμαρτυρία γύρω από το θέμα των Πολιτικών Απορρήτου παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

Association of Greek Language and Culture Schools in Victoria Incorporated

P.O. Box 2343, Caulfield Junction, Vic 3161

Email: info@glacs.com.au